Wat is hoopers eigenlijk

 

Nieuwe Hondensport

Hoopers is een nieuwe hondensport die uit Amerika komt. En nu geïntroduceerd wordt in Nederland door Nadac Hoopers. Deze hondentraining is uitermate geschikt voor honden of pups die niet mogen springen. Ook kunnen oudere honden aan Hoopers deelnemen. De hond of pup wordt in vloeiende lijnen door een parcours op afstand gestuurd.

Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels, waar de hond of pup gewoon doorheen kan lopen. De hond of pup hoeft dus niet te springen. Ook kunnen er tonnen, targets, pionnen, hekjes en tunnels in het  parcours gebruikt worden.het parcour zal altijd in vloeiende lijnen gelopen worden Hoopers is in Amerika een onderdeel van de NADAC (North American Dog Agility Council) agility. Bij deze sport draait het voornamelijk om het tonen van de handelingsvaardigheden van de handler in samenwerking met de  hond. In Amerika en Australië was hoopers al een tijdje bekend en redelijk populair en sinds 2014 is de sport in Nederland geïntroduceerd door Corrie Jansen van Nadac Hoopers Nederland.

 

Oefening die aanbod komen

Aanleren van de toestellen (Hoopers, ton, tunnels, targets) De hond of pup leert te werken met targets Het vooruit sturen van de hond of pup d.m.v handgebaren en korte stemcomando’s. Het zelfstandig laten werken van de hond of pup Combinatie van gehoorzaamheid en Agility (behendigheid). De hond leert zelfstandig te werken en nadenken

 

Welke honden mogen hieraan deelnemen

Hoopers is geschikt voor alle honden en omdat het een relatief lage belasting heeft ook zeer geschikt voor de hond die door blessures of ouderdom niet meer kunnen of mogen springen. Ook voor honden die moeite hebben met zelfstandig werken kan hoopers een uitkomst zijn. Maar het is vooral heel erg leuk om te doen! 

 

Hoopers is ook zeer geschikt voor de handler die zelf een lichamelijke beperking heeft en daardoor niet kan of mag rennen met zijn hond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij ons wordt er positief en zonder druk getraind. Dit betekent dat de hond het vooral leuk moet vinden om de hoops op te zoeken, om de ton heen te lopen en door de tunnel heen te gaan. Dit kost tijd en geduld om aan te leren maar iedere hond kan het leren.

Wij werken in blokken van 5 lessen na dit blok kunt u weer inschrijven voor 5 vervolg lessen 

 

50127094_2331492506885484_15116667526085